www.GALASART.com

Gallas Art Gallery

Леонардо, художника инженер

Леонардо да Винчи (на италиански: Leonardo di ser Piero da Vinci) (15 април 1452 – 2 май 1519) е знаменит архитект,изобретател,инженер,скулптор и художник от епохата на Ренесанса.

Leonardo_da_Vinci

За него се казва, че е първообраз на ренесансовия човек и всеобхватен гений. Леонардо е прочут заради картините си, най-известните от които саТайната вечеря и Мона Лиза. Той е известен и с многобройните си изобретения, изпреварили времето си, но останали само на хартия.

Леонардо да Винчи е роден на 15 април 1452 година в град Винчи, тогава владение на Флоренция, като незаконен син на нотариуса Сер Пиеро да Винчи. Майка му Катерина произхожда от селско семейство. Изказвани са предположения, че Катерина е била робиня от Близкият изток, но фактите в подкрепа на това становище са недостатъчни.

Ние от галерия Галас Арт заедно с нашите партньори, решихме да организираме конкурс за рисунка която да е посветена на изобретение на Леонардо като бъде изпълнена в абстрактен стил. Така ние правим един необикновен подарък на децата на община Стара Загора.

Награда за всички участници и наша цел е провокирането на интерес и опит за създаването на истинска картина за която има определен формат но която има шанса да положи началото на формиране стила на малкият творец. Награда е не просто Лаптоп и Таблети за първите а цялата информация която децата ще открият сами или с наша помощ както за Леонардо така и за абстрактният стил…Не ограничавайте фантазията си, сега е момента да опитате! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 17/01/2014 by .
%d bloggers like this: